Rädda Avagård Odla Planera ett trädgårdsland

Planera ett trädgårdsland

Att planera ett trädgårdsland är ett steg framåt för att föra in en liten tomt i din trädgårdslivsstil. Oavsett om du alltid har velat plantera grönsaker, frukt eller blommor har du nu den chansen att skapa något speciellt för dig och din familj. Följande tips hjälper dig att planera trädgården så att det blir det bästa det kan vara.

Innan du ens börjar bygga ditt trädgårdsland måste du göra en lista över vad du vill plantera i den. Din lista bör innehålla storleken på området, typen av jord, hur mycket solljus tomten kommer att få och vilken typ av planteringar du föredrar. Denna information hjälper dig att välja de växter och landskapsmaterial som bäst uppfyller dina behov. För att bestämma din planteringszon, dela upp tomten i zoner baserat på vad du har i åtanke för det.

Planteringszoner zon ett till fyra är för årgångar som tomater, paprika och gurkor, och planteringszoner fem till tolv är för fleråriga vinstockar som vinrankor och aprikoser. Din planteringszon kan också kategoriseras med hjälp av marken. Om du letar efter skugga och lågt underhåll vill du plantera grönsaker och frukter i zon fem, sex eller sju. Om du vill ha en tropisk stil och full sol, plantera dina frukter och grönsaker i zon åtta eller nio. Om du vill ha en blandning av de två, plantera grönsaker i zon tio.

När du har bestämt vad du har i åtanke för din planteringszon är du redo att starta planteringsprocessen. Välj den webbplats du har bestämt dig för. Om det är på din fastighet, prata med din fastighetsförvaltare om vilka områden som är öppna och vad som kan planteras där. Du kan också ta reda på vad som kan planteras på din uppfart om det inte finns på din fastighet. Du kan också göra listor över dessa överväganden i anteckningsboken eller inköpslistan.

Nästa steg är att välja vilka typer av växter du vill odla. Detta beror på hur mycket utrymme du har och vad de kommer att se bra ut att göra på din tomt. Om du är ny på trädgårdsarbete, överväg att börja med växter med lågt underhåll, till exempel perenner, så att du kan lära dig handelns trick. Med tiden kan du förgrena dig till andra typer av växter när du får mer erfarenhet. Se till att vattna och mata dina växter varje dag, särskilt om de är nya.

Nu när du är klar med planeringen av ditt trädgårdsland är det dags att förbereda området innan du planterar. Du bör mulch och applicera trädgårdsgödsel den första veckan i maj och igen den sista veckan i juni. Detta hjälper växterna att hålla sig friska.

Related Post