Perenna växter till trädgården

Skapa en fantastisk trädgård som grönskar och blommar året om med hjälp av perenna växter. En perenn kommer tillbaka år efter år och du slipper därmed plantera nya varje år. På hösten vissnar de ner för att sedan komma tillbaka när våren är på ingång, enklare kan det inte bli. Du kan alltså få en blomstrande trädgård med minimalt arbete om du väljer några av alla perenner på marknaden.

Bra perenner för soliga lägen

Många av de solälskande perennerna är väldigt enkla att sköta, då de varken kräver mycket vatten eller näring. Vill du ha blåa perenner som ger en härlig färgklick i rabatten kan du satsa på lavendel, stäppsalvia och perovskia, de älskar alla soliga lägen. Även växter med silvriga och grå blad gillar att stå i solen och de kan med fördel kombineras med färgglada perenner. Även höstflox är en bra solväxt med härlig doft.

Perenner som trivs i skugga

Om du har en skuggig plats i trädgården som du vill ska fyllas med härliga växter kan du välja perenner som trivs i skuggiga lägen. De är ofta väldigt lättskötta också. Många växter med vita och gula blad är ypperliga att placera på skuggiga platser. Även marktäckare som murgröna och hasselört är bra val. Stormhatt är en vacker, färgglad blomma som trivs i halvskugga, medan brunnäva trivs i helskugga.